مجهزترين مركز سونوگرافي غرب تهران مجهزترين مركز سونوگرافي غرب تهران .

مجهزترين مركز سونوگرافي غرب تهران

بيوپسي تيروئيد چيست و چرا انجام مي شود؟

🟢 بيوپسي تيروئيد در واقع نمونه برداري از بافت تيروئيد است در ادامه مقاله در سايت سونوگرافي و راديولوژي فاطمي باما همراه باشيد تا بدانيد كه براي بررسي وجود عملكرد تيروئيد كاربرد دارد. در اين آزمايش پزشك كمي از بافت تيروئيد و گره‌هايي كه روي آن به نام ندول را رشد كرده‌اند، براي آزمايشگاه جمع آوري مي‌كند. تيروئيد اندازه‌ها و شكل‌هاي مختلفي دارند و به صورت يكي يا چند نقطه روي بافت تيروئيد ظاهر مي‌شوند.

اين گره‌ها مي‌تواند به دليل تجمع بافت‌ها و سلول‌هاي تيروئيد ايجاد شوند. برخي از اين گره‌ها قابل رويت هستند و ممكن است نشان دهنده التهاب يا وجود غده‌هاي خوش‌خيم يا بدخيم سرطاني باشند. بنابراين در چنين شرايطي افرادي كه مشكوك به وجود به داشتن بيماري‌هايي چون گواتر، بيماري هاشيموتو و يا حتي سرطان هستند بهتر است اين آزمايش را انجام دهند. براي انجام نمونه برداري از تيروئيد، به مركز سونوگرافي و راديولوژي فاطمي با مدييريت دكتر محمد حسين اخلاقي نيا مراجعه كنيد. 

🔵 Fna يا بيوپسي تيروئيد چيست؟

بيوپسي تيروئيد آزمايش‌ حساسي است كه براي بررسي بافت تيروئيد و ندول‌هايي كه بر روي آن جمع شده‌اند، انجام مي‌شود. اين ندول ها اندازه‌هاي مختلفي دارند و مي‌توانند به صورت يك يا چند نقطه روي بافت تيروئيد ايجاد شوند. در بسياري از موارد اين گره‌ها به دليل تجمع بافت سلول‌هاي تيروئيد در يك ناحيه خاص ايجاد مي‌شوند.

برخي از اين گره‌ها باعث افزايش اندازه تيروئيد مي‌شوند. با انجام اين آزمايش شما مي‌توانيد به وجود برخي از علائم مانند عفونت، التهاب، وجود بيماري‌هاي غير سرطاني، يا وجود كيست پي ببريد.

بيشتر بخوانيد: نمونه برداري تيروئيد – fna چيست؟

گره‌ها در تيروئيد به شكل پروانه در گردن قرار دارند. اگرچه ممكن است يك سري مشكلات را ايجاد كنند، اما معمولاً نشان دهنده وجود بيماري‌هاي خاص مانند سرطان نيستند. در بعضي از شرايط ممكن است كه اين غده‌ها باعث افزايش اندازه تيروئيد شوند كه به آن گواتر مي‌گويند. در چنين شرايطي حتماً بايد براي درمان اقدام كنيد.

قبل از انجام بيوپسي احتمالاً پزشك آزمايش خون را براي بررسي عملكرد تيروئيد و آزمايش‌هاي تصويربرداري انجام مي‌دهد و اگر هرگونه علائم هشدار دهنده‌اي وجود داشته باشد، درمان لازم را  را به شما توصيه مي‌كند.

 

Fna يا بيوپسي تيروئيد چيست؟

 

🔵 بيوپسي تيروئيد چه اطلاعاتي را ارائه مي‌كند؟

fna يا بيوپسي تيروئيد نشان دهنده بيماري‌هاي وجود يك سري بيماري‌ها از جمله گواتر يا وجود ندول‌هاي غير سرطاني بر روي تيروئيد است. ممكن است يك گره فقط در تيروئيد وجود داشته باشد، اما غالباً خطرناك نيست. زماني كه يك سري مشكلات در غده تيروئيد وجود دارد، fna اطلاعات زير را نتايج زير را نشان مي‌دهد:

وجود استيل‌ها

يك سري گره‌هاي پر از مايع هستند كه در گردن ايجاد مي‌شوند. احتمال سرطاني بودن اين گره‌ها بسيار پايين است، اما ممكن است به درمان نياز داشته باشند.

بيماري گريوز

اين بيماري باعث افزايش اندازه و سايز تيروئيد و در نتيجه افزايش ترشح هورمون مي‌شود. از سوي ديگر اين عارضه احتمال ترشح يك سري مواد شيميايي توسط غده يا بافت خاص تيروئيد را افزايش مي‌دهد.

تيروئيد يكي از غدد مهم داخل گردن است كه وظيفه توليد هورمون تيروئيد يا تيروكسين (T4) و تري‌يدوتيرونين (T3) را دارد. اين هورمون‌ها فعاليت سلول‌ها و فرايندهاي متابوليك بدن را كنترل مي‌كنند. زماني كه يك فرد بيماري گريوز دارد، سيستم ايمني به صورت نادرست عمل مي‌كند و به تيروئيد دستور مي‌دهد كه هورمون‌هاي تيروئيد را زيادتر از حد معمول ترشح كند.

بيماري هاشيموتو

نتايج نمونه برداري تيروئيد نشان دهنده بيماري هاشيموتو است. اين بيماري مي‌تواند سيستم ايمني بدن را تحت تأثير قرار دهد. بنابراين اين غده نسبت به حالت عادي كمتر هورمون توليد مي‌كند و پس از آن بزرگتر مي‌شود.

بروز عفونت

اگر تيروئيد دچار عفونت باشد، احتمال بزرگ شدن و درد تيروئيد بيشتر مي‌شود.

بيماري گواتر

زماني كه گره‌هاي ندول‌هاي بزرگ‌تري در گلو ايجاد مي‌شود، مي‌تواند نشان دهنده گواتر باشد كه به اطراف اعضاي بدن فشار مي‌آورد و گلو را دچار سفتي مي‌كند. در چنين شرايطي نفس كشيدن و بلعيدن سخت خواهد شد.

وجود گواترهاي سمي

اين زماني كه گواتر سمي باشد، سلول‌ها ممكن است سرطاني نباشند، اما در چنين شرايطي تيروئيد زياد از حد هورمون ترشح مي‌كند.

وجود علائم سرطان تيروئيد

در برخي موارد ممكن است توده‌هاي بدخيمي در تيروئيد ايجاد شده باشد كه نشان‌دهنده سرطان باشند. در چنين شرايطي حتماً بايد نتايج نمونه برداري تيروئيد را براي شروع درمان به پزشك متخصص نشان دهيد.

 

بيوپسي تيروئيد چه اطلاعاتي را ارائه مي‌كند؟

 

🔵  انواع روش‌هاي بيوپسي تيروئيد

معمولاً بيوپسي تيروئيد با سوزن نازك انجام مي‌شود. اما ممكن است به يك سري دلايل اين نمونه برداري از طريق راه‌هاي ديگر انجام شود. در ادامه به انواع روش‌هاي نمونه برداري از تيروئيد اشاره مي‌كنيم.

بيوپسي با سوزن نازك

در اين تست از يك سوزن كوچك استفاده مي‌شود. در اين شرايط بيمار بيهوش نمي‌شود و فقط درد كمي را موقع فرو كردن سوزن در گلو احساس مي‌كند.

بيوپسي از طريق تصويربرداري التراسونوگرافي

در چنين شرايطي پزشك سوزن را در گلو شما قرار مي‌دهد تا يك نمونه را براي آزمايش بيرون بكشد. ممكن است حس كنيد كه سوزن در حال حركت است. پزشك ممكن است چندين بار اين عمل را تكرار كند تا به بخش‌هاي مختلف گواتر يا گره برسد.

در صورت وجود  شرايط حساس، پزشك ممكن است نمونه‌ها را از گره‌هاي لنفاوي نزديك تيروئيد بگيرد. اين روش حدود تقريباً نيم ساعت زمان مي‌برد. در اين روش تنها يك باند كوچك در مكان نمونه‌گيري قرار مي‌گيرد و هيچ دردي را احساس نخواهيد كرد.

انجام بيوپسي با سوزن مغزه

اين نمونه برداري با سوزن نازك اما در سايز بزرگتر انجام مي‌شود. اگر پزشك از بيوپسي با سوزن نازك نتيجه‌اي دريافت نكند، راه‌هاي ديگري را براي نمونه برداري امتحان مي‌كند.

روش جراحي

براي نمونه برداري از غده تيروئيد پزشكان به ندرت از اين روش استفاده مي‌كنند. اين روش نياز به بريدگي در گردن براي برداشتن گره دارد. حتي گاهي مواقع مجبور به برداشتن نصف تيروئيد است. چون اين روش، به نوعي عمل جراحي است، در طول عمليات نيز يك سري دارو براي بيهوشي نياز است. در نتيجه به زمان بيشتري براي ريكاوري و استراحت وجود دارد.

 

انواع روش‌هاي بيوپسي تيروئيد | سونوگرافي و راديولوژي فاطمي

 

🔵 چه زماني نياز به انجام بيوپسي تيروئيد است؟

با انجام fna پزشكان كمك مي‌كنند تا علت وجود گره يا گواتر را پيدا كنند. اما در مجموع براي همه مشكلات مربوط به تيروئيد نياز به انجام اين آزمايش نيست. مثلاً يك سري علائم از طريق آزمايش‌هاي خون و تصويربرداري نشان مي‌دهند كه شما داراي بيماري گريوز يا هستيد يا خير.

معمولاً زماني كه گره‌ها بزرگتر از حدود يك سانتي‌متر باشند، مجبور به انجام بيوپسي هستيد. به ويژه اگر تصويربرداري نشان دهد كه گره جامد است. يا زماني كه روي گره كلسيم وجود دارد و حاشيه واضحي براي ديدن آن وجود ندارد. به‌علاوه اگر تيروئيد شما به سرعت در حال بزرگ شدن باشد، حتماً بايد آزمايش بيوپسي را انجام دهيد.

🚹 براي انجام بيوپسي تيروئيد حتماً بايد به كلينيك‌هاي تخصصي داراي راديولوژيست‌هاي مجرب مراجعه كنيد. مركز سونوگرافي و راديولوژي فاطمي با مديريت دكتر محمد حسين اخلاقي ‌نيا از بهترين مراكز براي انجام بيوپسي تيروئيد است. راديولوژيست‌هاي مجرب اين مركز با روش‌هاي مختلف از جمله انجام سونوگرافي و تصويربرداري مراحل نمونه‌گيري را انجام مي‌دهند و تفسير آن را در اختيار شما قرار مي‌دهند.

براي درخواست نوبت با شماره ۰۲۱۸۸۸۹۰۰۶۵ تماس بگيريد
حتما بفرماييد از سايت تماس گرفتيد تا از خدمات نوبت دهي آنلاين بهرمند شويد

خلاصه مطالب

بيوپسي تيروئيد يكي از تست‌هاي تشخيصي براي بررسي بافت تيروئيد يا ندول‌هايي است كه بر روي تيروئيد جمع شده‌اند. اين گره‌ها معمولاً در شكل‌هاي مختلف بر روي چند نقطه از بافت تيروئيد ظاهر مي‌شوند. اكثر اين توده‌ها سرطاني نيستند. اما اگر فرد مشكوك به بيماري‌هاي از جمله گريوز باشد، انجام چنين آزمايشي بسيار ضروري است.

براي انجام اين نمونه برداري، مي توانيد به مركز سونوگرافي و راديولوژي فاطمي با مديريت دكتر محمد حسين اخلاقي نيا مراجعه كنيد. در اين مركز تمام نمونه برداري‌ها با دستگاه‌هاي پيشرفته انجام مي‌شود و نتايج دقيق آن در كوتاه‌ترين زمان در اختيار شما قرار مي‌گيرد. براي كسب اطلاعات بيشتر مي‌توانيد با پرسنل پزشكي مركز سونوگرافي و راديولوژي فاطمي تماس بگيريد و مشاوره‌هاي لازم را دريافت كنيد.

براي دانلود pdf مقاله كليك كنيد.

 

منبع: سايت دكتر اخلاقي نيا و بيوپسي تيروئيد چيست و چرا انجام مي شود؟

 


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۰ تير ۱۴۰۳ساعت: ۱۲:۳۶:۳۹ توسط:دكتر اخلاقي نيا موضوع:

نمونه برداري تيروئيد - fna چيست؟

🟢 نمونه برداري تيروئيد آزمايشي است كه معمولاً براي تشخيص سرطاني بودن غده تيروئيد انجام مي‌شود. در اين مقاله در سايت سونوگرافي و راديولوژي فاطمي توضيح داده ايم كه در اين آزمايش پزشك مقدار كمي از بافت گره تيروئيد را برمي‌دارد و چنانچه فرد دچار بيماري‌هاي متعدد از جمله پركاري يا كم كاري تيروئيد، سرطان تيروئيد و بيماري‌ هاشيموتو باشد، تجويزهاي لازم را ارائه مي‌كند.

عوارض نمونه برداري تيروئيد بسيار كم است. اما توصيه مي‌كنيم حتماً به مراكز معتبر با پزشكان راديولوژيست مراجعه كنيد. براي انجام بيوپسي مي‌توانيد به مركز سونوگرافي و راديولوژي فاطمي با مديريت دكتر محمد حسين اخلاقي نيا به عنوان بهترين سونوگرافي و راديولوژي تهران مراجعه نماييد.

🔵 نمونه برداري تيروئيد يا بيوپسي چيست؟

نمونه برداري تيروئيد يا fna روشي است كه به جاي برش جراحي و برداشتن بافت از يك سوزن استفاده مي‌شود. در اين روش سوزن باريك به بافت مورد نظر يا مايع گردني وارد مي‌شود. از طريق آن يك بافت يا نمونه از غده برداشته مي‌شود.

اين روش عوارض خاصي ندارد و نسبت به روش جراحي كه دچار عارضه زيادي مي‌شويد و به جاي ماندن اسكار زخم ارجحيت دارد. اين آزمايش معمولاً با هدايت سونوگرافي انجام مي‌شود تا به شكل دقيق نمونه برداري صورت گيرد. اگر fna بدون سونوگرافي انجام شود، ممكن است نمونه مورد نظر جواب دقيقي ارائه نكند.

بيوپسي معمولاً براي توده‌هاي بدن در قسمت‌هاي مختلف از جمله سينه و تيروئيد كاربرد دارد  و مي‌توان به نتايج دقيقي از ندول يا بافت توده ايجاد شده رسيد.

 

نمونه برداري تيروئيد يا بيوپسي چيست؟ | سونوگرافي و راديولوژي فاطمي

 

🔵 تجويز نمونه برداري تيروئيد براي چه مواردي است؟

آزمايش بيوپسي يا نمونه برداري تيروئيد براي تشخيص ندول در تيروئيد است. ندول توده‌هاي بسيار معمول در غده تيروئيد هستند. اگرچه اين غده‌ها مي‌توانند براي فرد مشكل بوجود آورند، اما اكثراً سرطاني هستند.

در برخي از شرايط ممكن از غده تيروئيد دچار افزايش سايز شود كه پزشكان آن را گواتر مي‌نامند. در اين شرايط ممكن است فرد احتياج به درمان داشته باشد، اما لزوماً به معناي سرطان نيست.

پزشك قبل از تجويز بيوپسي، آزمايش خون و تصويربرداري براي فرد تجويز مي‌كند و در صورتي كه پس از پاسخ اين آزمايش‌ها نياز به نمونه برداري باشد، آن را تجويز خواهد كرد.

🔵 تفسير نتيجه نمونه برداري تيروئيد چيست؟

اگر نتيجه بيوپسي نشان دهنده مشكل خاصي باشد، مي‌تواند نشان دهنده يك سري بيماري باشد:

عفونت غده تيروئيد

Fna مي‌تواند نشان دهنده عفونت غده تيروئيد باشد كه درد و تورم را به همراه دارد.

بيماري گريوز

نتايج بيوپسي مي‌تواند نشان دهنده پركاري تيروئيد باشد و بزرگ شدن تيروئيد و ترشح مقدار زيادي هورمون را نشان دهد.

توده‌هاي سمي يا گواتر

تفسير بيوپسي تيروئيد مي‌تواند نشان دهنده بيماري گواتر نيز باشد. اين بيماري باعث مي‌شود كه غده تيروئيد زياد ترشح كند.

بيشتر بخوانيد: نمونه برداري تيروئيد چيست؟

وجود كيست

كيست‌ها معمولاً پر از مايع هستند كه مي‌توانند باعث ايجاد درد و فشار در گلو شوند يا اينكه فرو بردن غذا و قورت دادن را براي بيمار سخت كنند. اين كيست‌ها به ندرت سرطاني هستند و نياز به درمان خاصي ندارند.

سرطان تيروئيد

در نهايت تفسير نتايج بيوپسي تيروئيد مي‌تواند توده‌هاي بدخيم يا سرطاني را نشان دهد. از طريق اين آزمايش مي‌توان درمان‌هاي لازم را نيز تجويز كرد.

از آنجا كه نمونه برداري تيروئيد بسيار حساس است و نتايج آن بايد دقيق باشيد، توصيه مي‌كنيم براي انجام اين آزمايش به مركز سونوگرافي و راديولوژي فاطمي به عنوان بهترين مركز سونوگرافي و راديولوژي در تهران با مديريت دكتر محمد حسين اخلاقي نيا مراجعه كنيد.

 

سونوگرافي و راديولوژي فاطمي

 

🔵 نحوه انجام نمونه برداري بيوپسي

نمونه برداري تيروئيد از طريق يك سوزن نازك و دستگاه سونوگرافي كه محل سوزن را تعقيب مي‌كند، انجام مي‌شود. براي انجام اين آزمايش بايد ابتدا بر روي تخت معاينه دراز بكشيد و ممكن است زير گردن بالش قرار داده شود كه  در جلوي گردن قرار بگيرد.

سپس ناحيه جلوي گردن با مواد ضدعفوني كننده شستشو داده مي‌شود. در ادامه يك سوزن بسيار نازك با كمك تصاوير سونوگرافي به داخل گره تيروئيد وارد مي‌شود.

زماني كه سوزن وارد شد، پزشك راديولوژيست نمونه را تهيه مي‌كند و به مركز پاتولوژي مي‌فرستد. اين كار ممكن است دو يا سه بار تكرار شود. فرايند نمونه برداري به مدت ۱۵ الي ۳۰ دقيقه طول مي‌كشد. اگر بر اساس تشخيص پزشك نياز به نمونه برداري از گره‌هاي ديگر باشد، اين فرايند دوباره تكرار مي‌شود.

🔵 عوارض نمونه برداري تيروئيد

بسياري از افراد نگران عوارض انجام بيوپسي هستند و مي‌خواهند بدانند كه آيا اين تست خطري دارد. بايد به اين نكته توجه كنيد در حالي كه بيوپسي تيروئيد، به طور كلي ايمن و بي خطر است و عوارض نادري دارد، اين امكان وجود دارد خطراتي مانند عفونت، خونريزي، يا آسيب به اعضاي ديگر بدن وجود داشته باشد.

بيشتر بخوانيد:  آزمايش‌ ها و غربالگري هاي مورد نياز دوران بارداري

در مراكزي كه داراي دستگاه‌هاي استاندارد هستند، اين آزمايش‌ها با دقت بيشتري انجام مي‌شود. به‌علاوه اگر به بهترين دكتر راديولوژيست، اين خطرات را قبل از انجام آزمايش با شما در ميان مي‌گذارد و شما را در جريان مراحل انجام و مراقبت‌هاي پس از آن مي‌گذارد. 

🔵 بيوپسي تيروئيد در مركز سونوگرافي و راديولوژي فاطمي

از آنجا كه نتايج نمونه برداري تيروئيد بسيار مهم هستند، بايد با حساسيت و دقت بالا تفسير شوند. توصيه مي‌كنيم حتماً به كلينيك‌هاي تخصصي با كادر پزشكي كه در زمينه راديولوژي تخصص دارند، مراجعه كنيد.

🚹 مركز سونوگرافي و راديولوژي فاطمي با مديريت دكتر محمد حسين اخلاقي نيا يكي از بهترين مراكز سونوگرافي و راديولوژي تهران است كه مي‌توانيد براي انجام آزمايش fna اقدام كنيد. كادر پزشكي متخصص اين مركز نتايج شما را در سريع‌ترين زمان تفسير خواهند كرد و در صورت وجود هرگونه مشكل از اعم از وجود توده‌هاي خوش خيم و بدخيم راهكارهاي درماني را در اختيار شما قرار مي‌دهند.

براي درخواست نوبت با شماره ۰۲۱۸۸۸۹۰۰۶۵ تماس بگيريد
حتما بفرماييد از سايت تماس گرفتيد تا از خدمات نوبت دهي آنلاين بهرمند شويد

خلاصه مطالب

نمونه برداري تيروئيد يكي از آزمايش‌هاي حساس براي بررسي هر نوع مشكل توده‌ غده تيروئيد است. افرادي كه مشكوك به كم كاري يا پركاري تيروئيد هستند، اين آزمايش را انجام مي‌دهند. از آنجا كه نتايج اين آزمايش بايد به درستي تفسير شود، حتماً براي انجام اين تست به مراكز معتبر مراجعه كنيد.

مركز سونوگرافي و راديولوژي فاطمي با مديريت دكتر محمد حسين اخلاقي نيا با داشتن دستگاه‌هاي سونوگرافي استاندارد و راديولوژيست‌هاي مجرب آماده ارائه خدمات در زمينه بيوپسي تيروئيد است. براي كسب اطلاعات بيشتر مي‌توانيد با شماره‌هاي مندرج در صفحه اصلي تماس بگيريد تا متخصصان راهنماهي‌هاي لازم را در اختيار شما قرار دهند.

 براي دانلود pdf مقاله كليك كنيد.

منبع: سايت دكتر اخلاقي نيا و نمونه برداري تيروئيد - fna چيست؟

 


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۷ تير ۱۴۰۳ساعت: ۰۲:۴۹:۴۹ توسط:دكتر اخلاقي نيا موضوع:

 آزمايش‌ ها و غربالگري هاي مورد نياز دوران بارداري

🟢 آزمايش‌ ها و غربالگري هاي مورد نياز دوران بارداري بايد در مراكز تصويربرداري تخصصي و معتبر انجام شود. چرا كه در اين مراكز نتايج آزمايش‌هاي حساس بارداري دقيق‌تر خواهد بود. آزمايش‌هاي و غربالگري‌هاي دوران بارداري معمولاً در سه ماهه اول، سه ماهه دوم و سه ماهه سوم انجام مي‌شود.

در كنار آن نيز آزمايش‌هاي اضافه از جمله آمنيوسنتز‌، نمونه گيري از پرزهاي جفتي (CVSپايش جنين‌، آزمايش گلوكز و كشت استرپتوكوك گروه B نيز توسط پزشك متخصص تجويز مي‌شود. براي انجام آزمايش‌ ها و غربالگري‌ هاي مورد نياز دوران بارداري مي‌توانيد به مركز سونوگرافي و راديولوژي فاطمي با مديريت دكتر محمد حسين اخلاقي نيا مراجعه كنيد.

🔵 آزمايش‌ ها و غربالگري‌ هاي مورد نياز دوران بارداري كدامند؟

آزمايش‌ ها و غربالگري هاي مورد نياز دوران بارداري كه حتماً بايد انجام شوند، شامل موارد زير است:

غربالگري ژنتيك: براي تشخيص احتمال بروز اختلالات ژنتيكي لازم است.

آزمايش غربالگري سه ماهه اول: شامل سونوگرافي جنين و آزمايش خون مادر است. از طريق اين فرايند مي‌توان ميزان خطر ابتلا به نقايص مادرزادي جنين را تعيين كرد.

غربالگري سه ماهه دوم: شامل چند آزمايش خون به نام نشانگرهاي چندگانه است. اين نشانگرهاي اطلاعات موثري در مورد خطر داشتن فرزندي با بيماري‌هاي ژنتيكي خاص و نقايص مادرزادي ارائه مي‌كند.

آزمايش‌هاي اضافي دوران بارداري: كه شامل نمونه‌گيري از پرزهاي جفتي (CVS)‌، آمنيوسنتز‌، پايش جنين‌، آزمايش گلوكز و كشت استرپتوكوك گروه B است.

 

آزمايش‌ ها و غربالگري‌ هاي مورد نياز دوران بارداري كدامند؟

 

غربالگري ژنتيك جنين

يكي از آزمايش‌ ها و غربالگري هاي مورد نياز دوران بارداري، غربالگري ژنتيك است. اگر شما يا همسرتان سابقه اختلالات ژنتيك داريد، پزشك با انجام آزمايش‌هاي ژنتيك وضعيت جنين را بررسي مي‌كند. برخي از اختلالات ژنتيكي كه از طريق اين غربالگري قابل تشخيص است عبارتند از:

1- فيبروز كيستيك

2- بيماري كليه پليكيستيك

3- ديستروفي عضلاني دوشن

4- هموفيلي A

5- بيماري سلول داسي شكل

6- بيماري تاي ساكس

7- تالاسمي

غربالگري سه ماهه اول بارداري

آزمايش سه ماهه اول تركيبي از آزمايش خون مادر و سونوگرافي جنين است. اين نوع غربالگري شامل موارد زير است:

1- انجام سونوگرافي براي بررسي ضخامت مايع پشت گردن جنين

2- سونوگرافي براي تعيين استخوان در بيني جنين

3- آزمايش‌هاي خون سرم مادر كه دو ماده موجود در خون زنان باردار راه اندازي مي‌كند.

4- پروتئين پلاسماي A مرتبط با بارداري (پروتئيني كه توسط جفت در اوايل بارداري توليد مي‌شود)

5- گنادوتروپين جفت انسان كه توسط جفت در اوايل بارداري توليد مي‌شود.

با ارزيابي غربالگري سه ماهه اول نقايص مادرزادي از جمله سندروم دان و تريزومي ۱۸ قابل اندازه‌گيري است. اگر نتايج اين آزمايش غير طبيعي باشد، مشاوره ژنتيك توصيه مي‌شود.

بيشتر بخوانيد: مهمترين سونوگرافي بارداري

آزمايش‌هاي غربالگري سه ماهه دوم

از ديگر آزمايش‌ها و غربالگري‌ هاي مورد نياز دوران بارداري، غربالگري سه ماهه دوم است. اين آزمايش شامل چند آزمايش خون به نام نشانگرهاي چندگانه است. از طريق اين نشانگرها ابتلاي جنين به بيماري ژنتيكي يا نقص‌هاي مادرزادي قابل اندازه‌گيري است.

اين غربالگري بين هفته‌هاي ۱۵ تا ۲۰ بارداري انجام مي‌شود. نشانگرهاي چندگانه شامل موارد زير است:

1- غربالگري AFP كه از طريق آن سرم خون مادر بررسي مي‌شود.

2- استريول: هورموني كه توسط جفت توليد مي‌شود و مي‌توان ميزان آن را از طريق ادرار مادر اندازه‌گيري و براي سلامت جنين استفاده كرد.

3- اينهيبين: هورموني كه از طريق جفت توليد مي‌شود.

4- گنادوتروپين جفت انسان: كه توسط جفت توليد مي‌شود.

نتايج غير طبيعي اين آزمايش‌ها نشان دهنده اين است كه بايد آزمايش‌هاي تكميلي انجام شود.

🔵 سونوگرافي‌هاي دوران بارداري

در دوران بارداري يك سري سونوگرافي نيز بايد انجام شود تا از طريق آن رشد طبيعي جنين و تاريخ وضع حمل به طور دقيق مشخص شود.

سونوگرافي‌هاي سه ماهه اول 

براي تعيين تاريخ وضع حمل، تعداد جنين‌ها و تشخيص يك سري ناهنجاري‌هاي ژنتيكي انجام مي‌شود.

سونوگرافي‌هاي دوران بارداري 

 

 سونوگرافي‌هاي سه ماهه دوم

براي بررسي آناتومي جنين، مقدار مايع آمنيوتيك، بررسي الگوي جريان خون، مشاهده فعاليت جنين و اندازه‌گير طول دهانه رحم انجام مي‌شود.

بيشتر بخوانيد: سونوگرافي غربالگري جنين

سونوگرافي سه ماهه سوم

براي پايش رشد جنين، ارزيابي جفت و بررسي مشخصات بيوفيزيكي جنين انجام مي‌شود.

🔵 تست آمنيوسنتز 

اين تست نمونه برداري كوچكي از مايع آمنيوتيك است كه جنين راه احاطه مي‌كند. اين آزمايش براي تشخيص نقص لوله‌ عصبي باز، مانند اسپينا بيفيدا و بررسي اختلالاتكروموزومي انجام مي‌شود. اين آزمايش در هفته 15 تا 20 حاملگي انجام مي‌شود. كانديداي نخست اين آزمايش زنان بالاي ۳۵ سال و خانم‌هاي بارداري هستند كه آزمايش غربالگري سرم مادر غيرطبيعي داشته‌اند.

🔵 نمونه‌برداري از پرزهاي جفتي (CVS)

اين آزمايش قبل از تولد انجام مي‌شود و نمونه‌برداري مقداري از بافت جفت است. از طريق اين نمونه برداري مي‌توان اختلالات كروموزومي و مشكلات ژنتيكي را بررسي كرد. اين آزمايش اطلاعاتي در مورد نقص لوله عصبي باز ارائه نمي‌كند. زناني كه محتملCVS  هستند، براي بررسي نقايص بايد بين هفته‌هاي ۱۶ تا ۱۸ بارداري اين آزمايش را انجام دهند.

🔵 پايش جنين

در اواخر دوران بارداري پزشك ممكن است بخواهد ضربان قلب و ديگر عملكردهاي جنين را كنترل كند. اين تست براي بررسي ميزان و ريتم ضربان قلب جنين بسيار ضرورت دارد. ميانگين ضربان قلب جنين چيزي بين ۱۲۰ تا ۱۶۰ ضربه در دقيقه است.

اين ميزان ممكن است با واكنش جنين و شرايط رحم تغيير كند. ضربان غير طبيعي ممكن است به اين معني باشد كه اكسيژن‌رساني كافي به جنين صورت نمي‌گيرد. از سوي ديگر الگوي غير طبيعي ممكن است به اين معنا باشد كه بايد زايمان اورژانسي سزارين نيز انجام شود.

 

پايش جنين 

🔵 آزمايش گلوكز

اين آزمايش براي اندازه گيري سطح قند خون انجام مي‌شود و بايد آن را بين هفته 24 تا 28 بارداري انجام دهيد.

🔵 كشت استرپتوكوك گروه

استرپتوكوك گروه B (GBS) نوع باكتري است كه در دستگاه تناسلي تحتاني زنان يافت مي‌شود. عفونت دستگاه ادراري ناشي از  GBS ‌مي‌تواند منجر به زايمان و تولد زودرس يا پيلونفريت (التهاب لگنچه و كليه) و سپسيس (عفونت خون) شود. بسياري از مراكز توصيه مي‌كنند كه زنان اين تست را در هفته‌هاي ۳۵ تا ۳۷ بارداري انجام دهند.

🚹 براي انجام آزمايش‌ ها و غربالگري هاي مورد نياز دوران بارداري مي‌توانيد به مركز سونوگرافي و راديولوژي فاطمي به عنوان بهترين مركز تصويربرداري در تهران مراجعه كنيد. پزشكان متخصص اين مركز مي‌توانند نتايج آزمايش‌ها را به دقت براي شما تفسير كرده و در صورت وجود هرگونه نقص و نتيجه غير طبيعي راهكارهاي درماني و پيشگيرانه را در اختيار شما قرار دهند.

براي درخواست نوبت با شماره ۰۲۱۸۸۸۹۰۰۶۵ تماس بگيريد
حتما بفرماييد از سايت تماس گرفتيد تا از خدمات نوبت دهي آنلاين بهرمند شويد

خلاصه مطالب

آزمايش‌ ها و غربالگري هاي مورد نياز دوران بارداري شامل تست‌هاي سه ماهه اول، سه ماهه دوم و سه ماهه سوم بارداري هستند. اين آزمايش‌ها براي بررسي سلامت جنين و عدم وجود ناهنجاري‌هاي كروموزومي و ژنتيكي بسيار ضرورت دارند. خانم‌هاي بارداري كه اين آزمايش‌ها را انجام مي‌دهند، معمولاً تحت مراقبت درماني لازم قرار مي‌گيرند و اگر نتايج آزمايش‌ها غيرطبيعي باشد، مي‌توانند زودتر براي درمان و پيشگيري از مشكلات بعدي اقدام كنند.

براي انجام اين تست‌هاي حساس، مراجعه به مركز سونوگرافي و تصويربرداري معتبر بسيار اهميت دارد تا نتايج به درستي در اختيار مادران باردار قرار گيرد. به منظور شما مي‌توانيد به مركز سونوگرافي و راديولوژي فاطمي مراجعه كنيد تا از خدمات ويژه اين مركز درماني بهره‌مند شويد.

براي دانلود pdf مقاله كليك كنيد.

منبع: سايت دكتر اخلاقي نيا و  آزمايش‌ ها و غربالگري هاي مورد نياز دوران بارداري

 


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۴ تير ۱۴۰۳ساعت: ۰۷:۱۴:۲۵ توسط:دكتر اخلاقي نيا موضوع:

جدول سونوگرافي بارداري

🟢 اطلاع از جدول سونوگرافي بارداري به شما كمك مي‌كند به موقع تست‌هاي مربوط به هفته‌هاي مختلف بارداري را انجام دهيد. در مجموع زمان‌بندي انجام تست‌ها بر عهده پزشكان زنان و زايمان است. اما داشتن اطلاعات مفيد در مورد روند بارداري و آزمايش‌هايي كه بايد در سه ماهه اول، دوم و سوم انجام دهيد، بي‌فايده نيست. چنانچه هريك از اين تست‌ها در زمان مشخص انجام نشود، در صورت وجود هرگونه مشكل احتمالي، امكان درمان و پيشگيري به موقع وجود نخواهد داشت.

سونوگرافي‌هاي بارداري كه شامل سونوگرافي ان تي، آنومالي جنين، سونوگرافي داپلر، سونوگرافي بيومتري و ... هستند. اين سونوگرافي‌ها براي تشخيص ناهنجاري‌ها و نقص‌هاي ژنتيكي بسيار اهميت دارند. از اين رو توصيه مي‌كنيم قبل از هر چيز اطلاعات لازم را در مورد جدول سونوگرافي بارداري و تعداد تست‌هاي ضروري اين دوران به دست آوريد.

🔵 تعداد سونوگرافي‌هاي بارداري

در جدول سونوگرافي بارداري تعداد تست‌هايي كه بايد در هفته‌هاي مختلف بارداري انجام دهيد، نشان داده مي‌شود. در روال عادي بارداري از شروع حاملگي تا انتهاي آن معمولاً چهار سونوگرافي توسط پزشك انجام مي‌شود.

اين سونوگرافي‌ها به ترتيب در ابتداي بارداري، هفته 12 بارداري، هفته 16 بارداري و هفته 32 بارداري انجام مي‌شوند. اگر مادر دچار فشار خون يا ديابت بارداري باشد، يا بارداري چند قلو داشته باشد و در صورت وزن ناكافي جنين، در كنار سونوگرافي‌هاي معمول بارداري بايد سونوگرافي‌هاي تخصصي و پيشرفته را نيز انجام دهد. اين تست‌ها براي تأييد سلامت جنين بسيار ضروري هستند.

بيشتر بخوانيد: انواع سونوگرافي

اولين سونوگرافي بارداري به صورت واژينال و سونوگرافي ان تي كه مربوط به اولين غربالگري دوران بارداري است، همراه با آزمايش خون انجام مي‌شوند. زمان سونوگرافي غربالگري مرحله دوم بين هفته‌هاي 16 تا 19 بارداري است. انجام اين تست براي تعيين جنسيت جنين و تشخيص ناهنجاري‌هاي ژنتيكي ضرورت دارد.

آخرين سونوگرافي نيز پس از سه ماهه دوم و در شروع سه ماهه سوم انجام مي‌شود. اگر پس از هفته سي‌ام بارداري اندازه جنين از طريق سونوگرافي با سن جنين از طريق روز آخر قاعدگي تطابق نداشته باشد، نشان‌دهنده رشد ناكافي جنين است. در اين صورت بايد سونوگرافي IUGR و كالر داپلر براي بررسي سلامت جنين انجام شود.

توجه داشته باشيد سن بارداري در نوع سونوگرافي بسيار تعيين‌كننده است. خانم‌هايي كه بارداري كه سن بيشتري دارند، بايد علاوه بر سونوگرافي‌هاي معمول، آزمايش‌هاي حساس را براي اطمينان از سلامت جنين انجام دهند. با انجام اين آزمايش‌ها اگر نقص و مشكلي در فرايند رشد جنين وجود داشته باشد، پزشك مراقبت هاي درماني لازم را به مادر باردار تجويز مي‌كند. 

 

تعداد سونوگرافي‌هاي بارداري

 

🔵 آشنايي با جدول سونوگرافي‌ بارداري

جدول سونوگرافي بارداري حاوي اطلاعات دقيق و كاملي از انواع سونوگرافي‌هايي است كه بايد در ابتداي بارداري، هفته ۱۲ بارداري، هفته 16 بارداري و هفته 32 بارداري انجام شود. در ادامه جدول سونوگرافي بارداري را ارائه كرده‌ايم تا به طور كامل با فرايند انجام تست‌هاي لازم در اين دوران آشنا شويد.

نوع سونوگرافي زمان انجام سونوگرافي و ضرورت انجام تست
سونوگرافي اول بارداري بين هفته‌هاي 4 و 5 حاملگي جهت تشخيص وضعيت بارداري (به صورت واژينال)/ بين هفته‌هاي 7 و 8 حاملگي جهت تشخيص وضعيت بارداري و قلب جنين (به صورت شكمي)
سونوگرافي غربالگري سه ماهه اول بارداري يا سونوگرافي بارداري nt از ابتداي هفته 11 تا پايان هفته 13 جهت تشخيص ناهنجاري‌هاي ژنتيكي
سونوگرافي غربالگري سه ماهه دوم بارداري (سونوگرافي آنومالي) بين هفته‌هاي 16 تا 19 بارداري جهت تعيين جنسيت جنين و بررسي و ارزيابي بيشتر سلامت تمام اندام‌هاي جنين
اكوكارديوگرافي قلب جنين در صورت ضرورت در سه ماه دوم بارداري جهت بررسي ناهنجاري‌هاي قلبي
سونوگرافي داپلر جنين در سه ماه دوم حاملگي جهت بررسي سيستم گردش خون جنين و وضعيت اكسيژن‌رساني، ارزيابي ميزان كمبود اكسيژن جنين و ...
تست سونوگرافي بيوفيزيكال پروفايل اسكورينگ در سه ماهه سوم حاملگي براي ارزيابي و بررسي  كلي وضعيت جنين از نظر احتمال مرگ جنين 
سونوگرافي بيومتري در سه ماهه سوم بارداري جهت ارزيابي اندازه اندام هاي مختلف جنين و نسبت اين اندازه‌ها با يكديگر و تشخيص سلامت و رشد جنين
آخرين سونوگرافي بارداري پس از هفته 28 بارداري جهت تشخيص و بررسي ميزان وزن و رشد جنين به نسبت سن جنين

🔵 انجام سونوگرافي‌ بارداري در مركز سونوگرافي و راديولوژي فاطمي

پس از اطلاع از جدول سونوگرافي بارداري، انتخاب مركز سونوگرافي و راديولوژي معتبر تحت نظر پزشكان متخصص بسيار اهميت دارد. مركز سونوگرافي و راديولوژي فاطمي با مديريت دكتر محمد حسين اخلاقي نيا ارائه دهنده خدمات مربوط به انجام انواع سونوگرافي بارداري است.

بيشتر بخوانيد: سونوگرافي غربالگري جنين

پزشكان متخصص اين مركز تصويربرداري، انواع سونوگرافي ترانس واژينال، سونوگرافي استاندارد يا شكمي، سونوگرافي اولتراسوند پيشرفته، سونوگرافي دوپلر اولتراسوند، سونوگرافي سه بعدي و چهار بعدي و آكورديوگرافي قلب جنين را انجام مي‌دهند.

 

انجام سونوگرافي‌ بارداري در مركز سونوگرافي و راديولوژي فاطمي 

 

ارائه نتايج و تفسير دقيق 

با داشتن تجهيزات استاندارد و پيشرفته نتايج هر يك از تست‌ها بارداري به طور دقيق در اختيار شما قرار مي‌گيرد. پزشك متخصص نيز به دقت و به طور صحيح نتايج را تفسير و در اختيار شما قرار خواهد داد. با توجه به تخصصي بودن مركز سونوگرافي و راديولوژي فاطمي، پيشنهاد مي‌كنيم تمام مراحل تست‌هاي مربوط به دوران حاملگي را در اين مركز انجام دهيد تا از سلامت جنين و نتايجي كه از هر آزمايش دريافت مي‌كنيد، مطمئن شويد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در ارتباط با انواع تست‌هاي بارداري سه ماهه اول، دوم و سوم در مركز سونوگرافي و راديولوژي فاطمي با شماره‌هاي مندرج در صفحه اصلي تماس بگيريد. 

براي درخواست نوبت با شماره ۰۲۱۸۸۸۹۰۰۶۵ تماس بگيريد
حتما بفرماييد از سايت تماس گرفتيد تا از خدمات نوبت دهي آنلاين بهرمند شويد

خلاصه مطالب

اطلاع از جدول سونوگرافي بارداري به شما كمك مي‌كند كه در زمان مشخص انواع تست‌هاي لازم در دوران حاملگي را انجام دهيد. در مجموع خانم‌هاي باردار بايد چهار سونوگرافي مختلف را در ابتداي بارداري، هفته 12 ، هفته 16 و نهايتاً هفته 32 بارداري انجام دهند. در كنار سونوگرافي‌هاي معمول، اگر مادر باردار دچار فشار خون، ديابت، بارداري چند قلو باشد، انجام سونوگرافي تخصصي و پيشرفته براي بررسي سلامت جنين ضروري است.

براي انجام انواع سونوگرافي بارداري و آزمايش‌هاي غربالگري مي‌توانيد به مركز سونوگرافي و راديولوژي فاطمي با مديريت دكتر محمد حسين اخلاقي نيا مراجعه كنيد. به كمك دستگاه‌هاي تخصصي و پيشرفته نتايج دقيق از اين تست‌ها در اختيار شما قرار مي‌گيرد. علاوه بر اين در صورت وجود هرگونه مشكل در جنين، پزشكان متخصص مراقبت‌هاي درماني لازم را به شما تجويز خواهند كرد تا دوران بارداري شما بدون هيچ نگراني طي شود.

براي دانلود پي دي اف مقاله كليك كنيد.

 

منبع: سايت دكتر اخلاقي نيا و جدول سونوگرافي بارداري

 


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۳ تير ۱۴۰۳ساعت: ۰۱:۳۲:۵۸ توسط:دكتر اخلاقي نيا موضوع: